OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZA - ETAPA JUDETEANA - CLASA A VIII-A


 

OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZA   

ETAPA JUDETEANA

CLASA A VIII-A

 

 

SUBIECT 1

 Choose the right answer (there is only a correct answer in each case):    20 points

 

  1. I wish you………… a fish in my dish.
  2. are  b.  have been  c. were  d. is
  3. It was very ………..  at night and Susan was fast……….. in bed.

a. later/asleep    b. late/asleep  c. later/sleeping  d. lately/sleepy

3. He works…………… engineer.

a.  like  b.  as  c.  the same as  d. as an

4. He stole the money and they put him………….

a. at prison  b.  in prison  c.  to prison  d.  in the prison

5. You …………………. hurry now. It’s getting late.

a.  had rather  b.  would rather  c.  would better  d. had better

6. It’s too expensive for me. I can’t …………… it.

a. spend  b. pay  c.  afford   d.  cost

7. He walked to his office last week as his car was being……………

a. serviced    b.   rented   c.  stopped    d.  broken

8. She does not…………….  cooking big dinners as long as we help her.

a.  agree  b. mind  c. reject   d.  care

9. An honest man always……………….  his word.

a.  holds    b. retains   c. sustains  d. keeps

10. They assured us that they………….  not be late.

a. would  b. should  c. shall  d.  will

11. That evening, as far as I remember, my sister…………………. her homework by 8 o’clock.

a. finished  b. has finished  c.  had been finishing  d.  had finished

12. Does your sister think …………. will be enough?

a.  one dozen of eggs    b. dozens of eggs  c.  a dozen eggs  d.  a dozen of eggs

13. Your knowledge, together with your money, ……………very useful.

a.  are  b.  is   c.  are being  d.  is being

14. They had to leave earlier,……………….. they?

a.  shouldn’t    b. had   c.  didn’t   d. mustn’t

15. We are looking forward ……………………you soon.

a.  to see  b.  to seeing  c. seeing  d. see

16. When we got to the chalet, it …………….for three hours.

a.  had been raining  b. was raining  c. rained   d.  has been raining

17. …………………..me to post that letter, please.

a. Remember   b.  Make   c.  Remind   d. Mention

18. The children picked a lot of flowers and…………………

a. so do I    b. neither did I    c. I also   d. so did I

19. This book is worth………………

a.  to read  b.  reading  c.  to be reading  d.  read

20.    I can’t get used ………………….so early.

a.  to get   b. to getting up   c.  get   d. getting

 

SUBIECT II

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence .  20 points

       1. Unless you install some new software, the computers won’t work.

       If……………………………………………….

       2. Take my advice and talk to your wife as soon as possible.

       If……………..

  1. She had such a large house that she couldn’t manage it.

Her house………………………………………..

  1. We were surprised when more guests came than we expected.

We didn’t …………………………………………

  1. In spite of our repeated warnings, they kept doing it.

 Although………………………………………

  1. He didn’t find a taxi and so he missed the train.

 If…………………………………………………….

  1. I think it would be good for you to give up.

 You………………………………………………..

  1. It is ages since we talked openly.

       We………………………………………………..

  1. Her parents didn’t let her join us in the camp.

 She………………………………………………..

  1. I’ll talk to her first, then I’ll think about it.

 I’ll think about it…………………………………

 

SUBIECT III

 Put the verbs in brackets in the correct tense:                       10 points

1.      He ……………………………………….  (not work ) this week. He is on holiday.

2.      I don’t understand the word “deceive”. What …………………………………(“deceive”/ mean)?

3.      This is the most horrible stew they……………………………………..ever (cook ).

4.      The floor is filthy! Who ………………………………………..(walk )  around the house in muddy shoes ?

5.      I………………….........................(give) you your homework as soon as everyone stops talking.

6.      How long  he…………………………………. (learn) Chinese ?

7.       The woman was a complete stranger to me. I ………………………………………( not to see) her before.

8.      When I ……………………………………(win ) the lottery I will take you all on holiday to the Caribbean.

9.       As the sun …………………………………….(to set), we got to the chalet.

10.  It’s high time they ……………………………………….(know) the truth.

 

SUBIECT IV

  1. Write a 150 - word essay beginning with the sentence: “ As I was going down the street I heard steps just behind me”   (40 points)

 

Toate subiectele sunt obligatorii. Se acorda 10 puncte din oficiu.

Timp de lucru: 2 ore

Barem: 
BAREM DE EVALUARE - clasa a VIII-a SUBIECT 1 20 puncte (2 puncte x 10= 20 puncte) 1. c 2. b 3. d 4. b 5. d 6. c 7. a 8. b 9. d 10. a 11. d 12. c 13. b 14. c 15. b 16. a 17. c 18. d 19. b 20. b SUBIECT II 20 puncte (2 puncte x 10= 20 puncte) 1. If you don’t install some new software the computers won’t work. 2. If I were you I would talk to my wife as soon as possible. 3. Her house was too large for her to manage. 4. We didn’t expect so many guests to come. 5. Although we had repeatedly warned them, they kept doing it. 6. If he had found a taxi, he wouldn’t have missed the train. 7. You had better give up. 8. We haven’t talked openly for ages. 9. She was not allowed to join us in the camp. 10. I’ll think about it after I have talked to her/talking to her. SUBIECT III 10p (1Punct x 10 = 10 puncte) 1 …is not working 2. ..does “ deceive” mean 3 ..have ever cooked 4…. has been walking 5. …will give 6. ….has been learning 7. …hadn’t seen 8. …win 9. …was setting 10….knew SUBIECT IV 40 points 10 points – originality; 10 points – clear development of the task; 10 points – good range of grammar structure and vocabulary, fluency and accuracy; 10 points – very good spelling. Se acorda 10 puncte din oficiu.

I want to join

If you want to join our courses, please complete one of the digital documents by following this link. 

Thank you!


Guide to Join



Project Sustainability


Site activity

  • Site Counter: 1,399,397
  • Unique Visitor: 92,809

Forumurile active contin:

  • 1577 subiecte
  • 79732 comentarii

Au fost trimise 9948 invitatii la cursuri.




This site is not optimized for Internet Explorer V6