OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZA - ETAPA JUDETEANA - CLASA A VII-A


 

OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZA   

ETAPA JUDETEANA

CLASA A VII-A

 

 

I. Read the text below and decide which answer A, B, C or D best fits each space. There is an example at the beginning.                                                     20 puncte

                                             The Wax Museum

     One of the (0)………….. interesting and original museums in the  1)……………  is Madame Tussaud’s wax Museum, 2)……………..  in London. A visit here gives you the 3)……………….. to get closer to the celebrities you love: singers, actors, sportsmen, politicians. The museum is divided into two sections: statues of the most recent times and historical people and events. The 4)………………tells you about  Madame Tussaud and about her successful profession.

     The story of how the figures are made is fascinating. The most difficult job of the 5)……………… working there is to find hair that 6)………………. closely the hair of the celebrities. Believe it or not, it is 7)………………… hair, donated and bought by the museum. The clothes of the statues are amazing. They were 8)…………….  and donated by the actual celebrities. Some of them are created by 9)…………….. fashion designers. If you want to 10)…………….. the wax figures or to take a photo you can even touch them. After a while you don’t know who is real and who is frozen in time.               

 

0. A   most

B  more

C   many

D  much

1. A   world

B  universe

C   earth

D  planet

2. A   established

B  identified

C   located

D  found

3. A   fortune

B  chance

C  destiny

D  accident

4. A   adviser

B  attendant

C  teacher

D  guide

5. A   people

B  stuff

C  crowd

D  children

6. A  combines

B  unites

C  associates

D  matches

7. A  true

B  real

C  veritable

D actual

8. A  worn

B  dressed

C  taken

D  given

9. A  famous

B  glorious

C  big

D celebrated

10. A research

B inspect

C examine

D study

 

II.Rephrase the following sentences                                                                               10 puncte

1.   Eat well or else you will get ill.

             If ………………………………

        2. We’ve run out of paper clips.

There are no ……………………..

 3. This is the first time I’ve been here.

              I haven’t ………………………….

        4. Brian is too young to join the senior rugby team.

              Brian is not………………………………………

 5. There’s nothing I’d  rather have than a vanilla icecream on a hot day.

        There’s nothing I like ………………………………………………...

 

 

 III.  Choose the right answer (there is only a correct answer in each case):   20 puncte

  1. They…………. for the bus when it started to rain.

a. were  waiting  b. waited  c. are waiting   d. have waited

2. Your boss finally agreed with your solution, ………he?

a. did   b. didn’t     c. was    d.  wasn’t

      3.  My neighbour is a man of……………...height.

      a.  medium  b.  extra   c. tall   d. special

      4. When they…….. ………..this mess, they will get angry.

      a. saw        b. will see       c. see              d. are seeing

5. She ……….. tell me everything before moving to New York.

a. uses to  b. used to   c. is using to  d. is used to

6. Whenever we met we………. hands.

a. are shaking  b. shake   c.  shook    d.  were shaking

7. If you are so fond of writing you………participate in the competition.

a. may   b. can  c.  should   d. could

8. He ………. for several jobs this year and he is confident he will find something in the end.

a. has looked    b.    looks   c.  is looking   d. has been looking

9. What will happen if his parachute………..  ?

a. won’t open   b.  isn’t open  c. doesn’t open  d.  isn’t opening

10. When the chairman ……… to the office he will answer your questions.

a. will come    b. comes     c. come       d.  has come

 

IV.             Choose one of the topics and enlarge upon it in a 150- word essay.

 40 puncte

 

1.       An event I shall never forget

2.      My hobby.

 

Toate subiectele sunt obligatorii. Se acorda 10 puncte din oficiu.

Timp de lucru: 2 ore

Barem: 
Barem de corectare Clasa a VII-a I. 20 puncte (2 puncte x 10= 20 puncte) 1. A 2. C 3. B 4. D 5. A 6. D 7. B 8. A 9. A 10. C II. 10 puncte (2 puncte x 5 = 10 puncte) 1. If you don’t eat well, you will get ill. 2. There are no paper clips left. 3. I haven’t been here before. 4. Brian is not old enough to join the senior rugby team. 5. There is nothing I like better / more than a vanilla ice cream on a hot day. III. 20 puncte (2 puncte x 10= 20 puncte) 1. a 2. b 3. a 4. c 5. b 6. c 7. c 8. d 9. c 10. b IV 40 points 10 points – originality; 10 points – clear development of the task; 10 points – good range of grammar structure and vocabulary, fluency and accuracy; 10 points – very good spelling. Se acorda 10 puncte din oficiu.

I want to join

If you want to join our courses, please complete one of the digital documents by following this link. 

Thank you!


Guide to Join



Project Sustainability


Site activity

  • Site Counter: 1,379,932
  • Unique Visitor: 75,073

Forumurile active contin:

  • 1577 subiecte
  • 79732 comentarii

Au fost trimise 9948 invitatii la cursuri.




This site is not optimized for Internet Explorer V6